Coronavirus COVID-19 tips en preventie

COVID-19

Coronavirus preventie

Handen wassen en raak je gezicht niet aan, inmiddels weten we dat allemaal. Maar wat kun je nog meer doen? Zijn er meer preventieve maatregelen die we kunnen toepassen? Het RIVM raadt aan om naast je persoonlijke hygiëne ook stil te staan bij de hygiëne van je gebruiksvoorwerpen. "Met goed schoonmaken maak je veel virusdeeltjes ongedaan. Natuurlijk kun je niet 100 procent weghalen. Maar met een warm sopje en zeep verwijder je zoveel virusdeeltjes, dat besmetting eigenlijk niet meer mogelijk is."

Glad of grof?

corona virus
Handen wassen moet omdat we oppervlakken aanraken die mogelijk besmet zijn. Of het coronavirus voorkeuren heeft in het soort materiaal waar het zich aan bindt, is onbekend. Over het algemeen geldt: hoe gladder het oppervlak, hoe beter het schoon te maken is. En daarmee is de kans op overleving van het virus klein.

Gladde oppervlakken zijn dus eenvoudig schoon te houden, maar ruwe oppervlakken krijg je bijna niet schoon. Net als bij legionella zijn ruwe oppervlaken gevaarlijk. Virussen en bacteriën kunnen daar langer overleven en dat vormt een gevaar voor besmetting. Op plaatsen waar legionella een groot risico is wordt onze Calconditioner waterontharder vaak gebruikt om kalkaanslag te voorkomen waardoor oppervlakken beter schoon te houden zijn. Dit is ook van toepassing voor het coronavirus.

Kalkaanslag

Kalkaanslag maakt gladde oppervlakken ruw. Hierdoor is dit oppervlak moeilijker schoon te houden en is er een groter risico op besmetting met virussen of bacteriën. De CalConditioner waterontharder behandeld de kalkdeeltjes in het water waardoor ze niet meer hechten aan elkaar of aan oppervlaken. De kalkdeeltjes behouden hierdoor hun originele staat en spoelen met het water mee weg de afvoer in. Het resultaat is dat plaatsen waar normaal kalkaanslag ontstaat nu helemaal schoon blijven of eenvoudig met een droge doek te reinigen zijn.

Montage

De CalConditioner kan op iedere gewenste plaats op de waterleiding worden gemonteerd, horizontaal, verticaal of op bochten. De CalConditioner wordt op de leiding gemonteerd, dus niet tussen de leiding. Er worden geen leidingen onderbroken. De watertoevoer hoeft niet buiten gebruik te worden gesteld. Er zijn dus géén installatiekosten, het productieproces hoeft niet onderbroken te worden en het apparaat is snel operatief.

Meer weten?

Wilt u meer weten over CalConditioner? Kijk bij Woonhuis of Industrie voor meer informatie, of lees bij Informatie meer over de vele voordelen.

Onze waterontharders zijn op deze website te koop maar.