Eenvoudig zelf te installeren zonder gereedschap

tips: kalkaanslag verwijderen douchekop

De verpakking van elke Calconditioner bevat alle benodigde onderdelen voor een correcte montage. Voor de montage is geen gereedschap nodig en het vereist ook geen bijzondere handigheid of kennis. De installatie kunt u eenvoudig zelf zonder gereedschap uitvoeren. De Calconditioner wordt op de leiding gemonteerd, dus niet tussen de leiding. Er worden geen leidingen onderbroken en het water hoeft niet afgesloten te worden. De Calconditioner is geschikt voor alle soorten leidingen (koper, kunststof, aluminium en ijzer) behalve oude loden leidingen omdat deze gaan lekken als de kalkaanslag wordt opgelost. De Calconditioner mag horizontaal, verticaal en/of deels om de hoek gemonteerd worden. Verhuizen? Geen probleem, de Calconditioner is net zo makkelijk weer te verwijderen en mee te nemen naar uw nieuwe woning.

Bekijk de film en zie hoe eenvoudig het is


Waar te monteren

De meest geschikte plaats is de aanvoerleiding voor of direct na de watermeter, zo behandeld u al het water voor het hele huis. Plaats het apparaat op een zodanige hoogte dat het nooit onder water kan komen te staan. Calconditioner waterontharders zijn hier te koop.

Installeren van de Calconditioner

Plak de montagevoetjes onder de Calconditioner en maak deze met de meegeleverde kabelbandjes vast aan de leiding. Wind zorgvuldig de inductiekabels (de kabels links en rechts van de Calconditioner) om de waterleiding, goed aansluitend, maar zonder te overlappen. De draairichting is niet van belang. Bevestig de einden van de inductiekabels met de bijgeleverde plastic kabelbandjes. Als plaatsing van de Calconditioner zelf op de waterleiding niet mogelijk is, kan worden volstaan met het rond de waterleiding wikkelen van de kabels. U kunt de Calconditioner dan bijvoorbeeld aan de wand monteren of aan de kabels laten hangen.

Door klanten opgestuurde foto's

Waterontharder makkelijk zelf plaatsen  Zelf te monteren waterontharder  Waterontharder in meterkast  Waterontharder voor zacht water  Geen hard water meer door waterontharder  Blij met mijn waterontharder  Een waterontharder is onmisbaar in elke woning  Waterontharder zonder bijwerkingen  Goedkope waterontharder  Goedkope waterontharder  Goedkope waterontharder  Goedkope waterontharder  Goedkope waterontharder  Goedkope waterontharder  Goedkope waterontharder 


Aansluiten van de Calconditioner

Breng het aansluitsnoer aan de linkerzijde van de Calconditioner aan en steek de adapter in stopcontact. Als het lampje op de voorzijde brandt werkt de Calconditioner.

Klik hier om de installatiehandleiding te downloaden.