Waterontharder zelf monteren

tips: kalkaanslag verwijderen douchekop

Onze waterontharders zijn geschikt voor kunststof, koper en aluminium leidingen, zijn eenvoudig zelf te monteren en worden geleverd met bevestigingsmateriaal en Nederlandse handleiding.

Eenvoudig zelf installeren zonder gereedschap

CalConditioner kunt u eenvoudig zelf monteren zonder gereedschap. Iedere verpakking bevat alle benodigde onderdelen om CalConditioner correct aan te brengen. U heeft geen gereedschap nodig voor montage en ook geen bijzondere handigheid of kennis.

Bekijk de film, zie hoe eenvoudig het is

Waar bevestig ik de CalConditioner?

De CalConditioner wordt op uw leiding gemonteerd. De meest geschikte plaats om het apparaat te monteren is op de aanvoerleiding, voor of direct na de watermeter. Zo behandelt het apparaat al het water dat door uw huis loopt. De CalConditioner wordt op uw waterleiding gemonteerd en niet tussen de leidingen in. Daardoor hoeft u geen waterleidingen te onderbreken en hoeft u het water niet af te sluiten. Plaats de CalConditioner op een zodanige hoogte dat het apparaat nooit onder water kan komen te staan, zoals in een natte kelder die onder kan lopen. De CalConditioner mag horizontaal, verticaal en/of deels om de hoek worden gemonteerd.

Installeren van de CalConditioner

Plak de montagevoetjes onder de CalConditioner en maak deze, indien mogelijk, vast aan de leiding met de meegeleverde kabelbandjes. Wind de inductiekabels (de kabels links en rechts van de CalConditioner) zorgvuldig en goed aansluitend om de waterleiding en zorg ervoor dat het niet overlapt. De draairichting is hierbij niet van belang. Bevestig vervolgens de einden van de inductiekabels met de bijgeleverde plastic kabelbandjes.

Wat doe ik als de CalConditioner niet op de waterleiding past?

Dat is geen enkel probleem. Als plaatsing van de CalConditioner zelf op de waterleiding niet mogelijk is kan worden volstaan met het rond de waterleiding wikkelen van de kabels. U kunt de CalConditioner dan bijvoorbeeld aan de wand monteren, of zelfs aan de kabels laten hangen.

Alle plaatjes hieronder zijn toegestane manieren van montage. In principe heeft u ongeveer 2 x 7 cm nodig voor de spoelen. Om de hoek of over koppelingen heen wikkelen of 1 wikkeling verticaal en de andere horizontaal, het mag allemaal en past bijna altijd.

Waterontharder zelf plaatsen 1 Waterontharder zelf vastmaken 2 Waterontharder zelf monteren 3 Waterontharder zelf ophangen 4 Waterontharder zelf neerzetten 5 Waterontharder zelf vastmaken 6 Waterontharder zelf kopen 7 Waterontharder zelf bestellen 8 

Aansluiten van de CalConditioner

Breng het aansluitsnoer aan de linkerzijde van de CalConditioner aan en steek de adapter in het stopcontact. Als het lampje op de voorzijde brandt werkt de CalConditioner.

Door klanten opgestuurde foto's

Waterontharder makkelijk zelf plaatsen  Zelf te monteren waterontharder  Waterontharder in meterkast  Waterontharder voor zacht water  Geen hard water meer door waterontharder  Blij met mijn waterontharder  Een waterontharder is onmisbaar in elke woning  Waterontharder zonder bijwerkingen  Gezonde waterontharder  Duurzame waterontharder  Zelf te monteren waterontharder 
Waterontharder zonder onderhoud  Schone leidingen waterontharder  Legionella waterontharder  Beste waterontharder 

Heeft u nog vragen? Lees of download hier de installatiehandleiding in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Bekijk of download hier de geïllustreerde handleiding in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Kan CalConditioner gebruikt worden op alle leidingen?

CalConditioner is geschikt voor bijna alle soorten leidingen (koper, kunststof, aluminium en ijzer). Wij raden echter af CalConditioner aan te brengen op loden leidingen. Dat kan loodvergiftiging veroorzaken. Loden leidingen stammen uit de bouw van voor 1945. Dat betekent dat ze veel kalkaanslag bevatten. Als u CalConditioner plaatst laat die kalkaanslag los. Helaas kunnen er dan stukjes lood meekomen. Dat is natuurlijk erg slecht voor uw gezondheid, maar bovendien bestaat de kans dat de leidingen gaan lekken.

Ik ga verhuizen. Kan de CalConditioner mee?

Als u gaat verhuizen kunt u de CalConditioner weer net zo eenvoudig verwijderen als het apparaat gemonteerd is. In uw nieuwe woning kunt u het gewoon weer aansluiten.