Toepassingen in de industrie

tips: kalkaanslag verwijderen douchekop

Schone sproeiers met elektronische waterontkalker

kalkaanslag op sproeiers Kalkaanslag vindt plaats in warmtewisselaars en koelleidingen maar veroorzaakt ook verstopte filters en spuitmondjes. Met elektromagnetische golven wordt bij Chrysantenbedrijf Satter in Nieuwaal de kalk in het water aangepakt. Deze tuinbouwtoepassing van een elektronische waterontkalker leverde fabrikant Calconditioner op basis van test maar het apparaat mag van Jacob Satter (rechts op de foto) niet meer weg.

Sproeiers die last hadden van kalkaanslag zijn weer schoon. De golven veranderen de structuur van de opgeloste minerale zouten. Er vormen zich kleine poederachtige kristallen die minder gemakkelijk vasthechten. En bestaande kalkaanslag wordt geleidelijk aan afgebroken.

Deze oplossing wordt nu ook toegepast bij Nederlandse bloementelers in Australië.

CalConditioner biedt oplossing

CalConditioner® zorgt voor preventie tegen kalkafzetting én voor verwijdering van bestaande kalkaanslag.

Iedereen is zeer tevreden over het resultaat. Onderhoudsmedewerkers van een fabriek in plastic eindproducten bevestigden dat de warmtewisselaar er na installatie van de CalConditioner® veel schoner uitzag dan voorheen bij een onderhoudsbeurt. De producent besloot daarop om bij de volgende onderhoudsbeurt ook de koelwaterfaciliteiten van alle andere productielijnen met een CalConditioner® uit te rusten.
Filters

 

Filters

 

Filters

 

Kalkaanslag in leidingen

 

Filters

 

Watergebruik industrie

 

 

Referentie Industrie
Referentie Industrie
(93Kb)   
Download referentie industrie

 

Referentie Industrie
Referentie koelwater
(92Kb)   
Download referentie koelwater