Tips kalkaanslag verwijderen

tips: kalkaanslag verwijderen douchekop

Nog geen waterontharder maar u wilt toch wat doen aan vervelende kalkaanslag? Dan hebben we hier een aantal tips voor u. Voor alle aangeboden tips dient u eerst de gebruiksaanwijzing te lezen om te controleren of het product geschikt is voor de klus (bijvoorbeeld ivm kunststof). Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Met een waterontharder voorkom je nieuwe en verwijder je bestaande kalkaanslag in apparaten en leidingen. Kijk hier voor de oplossingen voor woonhuizen. Onze waterontharders zijn ook te koop bij bol.com


tips: kalkaanslag verwijderen douchekop
Kalkaanslag verwijderen douchekop
Maak de douchekop los en leg hem 24 uur in schoonmaakazijn. Kan de kop niet los vul dan een plastic zakje met schoonmaakazijn en hang daar de douchekop in. Het zakje boven de kop vastmaken met een elastiekje en 24 uur laten zitten.


tips: kalkaanslag verwijderen douchedeur
Kalkaanslag verwijderen douchedeur
Kalkaanslag verwijderen op glas. Een doek vochtig maken met azijn. Met de doek de wand inwrijven. Op laten drogen en klaar. De glazen wand is als nieuw. Chrome even aanspoelen en afdrogen. Is de kalkaanslag oud en hardnekkig gebruik dan HG professionele kalkverwijderaar. (handschoenen gebruiken!)


tips: kalkaanslag verwijderen tegels (douche)
Kalkaanslag verwijderen tegels (douche)
Gooi een dopje wasverzachter in een halve emmer warm water en neem daar de wanden mee af. Is de kalkaanslag erg hardnekkig (gele of oranje aanslag) laat die plekken dan eerst een half uur inweken met een papje van zout en azijn. Of de wanden en deuren van de douchecabine inspuiten met W5 antical van de LIDL. Even laten inwerken en afspoelen.


kalkaanslag verwijderen wc
Kalkaanslag verwijderen toilet (wc-pot)
Kalkaanslag in een toiletpot is goed weg te halen door er 's avonds een steradent tablet (kunstgebit reiniger) of een afwas blokje (van de afwasmachine) in te gooien. 's Morgens even doorspoelen en klaar. Let er wel op dat de toilet in de tussentijd niet wordt gebruikt (kinderen!). Nog eenvoudiger? Gewoon met cola schijnt ook goed te werken.


tips: kalkaanslag verwijderen strijkijzer
kalkaanslag verwijderen strijkijzer
Een stoomstrijkijzer gaat bijna altijd kapot door kalkaanslag. Vul het strijkijzer met half water en half azijn en laat het strijkijzer heet worden. Gebruik nu de stoomknop om de gaatjes kalkvrij te maken. Herhaal de procedure totdat de gaatjes helemaal schoon zijn. Spoel een aantal keren na om de resten azijn te verwijderen. Gooi voortaan het strijkijzer leeg na gebruik.


tips: kalkaanslag verwijderen waterkoker
kalkaanslag verwijderen waterkoker
In een waterkoker zit vaak veel kalkaanslag. Kook water met een flinke scheut azijn om de kalkaanslag op te lossen. Herhaal de procedure totdat de waterkoker helemaal schoon is. Spoel een aantal keren na om de resten azijn te verwijderen. Gooi voortaan de waterkoker leeg na gebruik en kook niet meer water dan nodig is.


tips: kalkaanslag verwijderen chemisch toilet
kalkaanslag verwijderen chemisch toilet
Een chemisch toilet wordt vaak maar een deel van het jaar gebruikt. Een goede reden om te zorgen dat e.e.a. goed schoon wordt weggezet voor de volgende vakantie. De bruine velletjes die soms op het water drijven is meestal losgelaten kalkaanslag verkleurt door ontlasting die zich vastzet op de kalklaag. Kalkaanslag in een chemisch toilet maakt u op dezelfde manier schoon als de pot thuis. Een nacht met een steradent tablet of vaatwasmachine blokje doet wonderen. Let er wel op dat de toilet in de tussentijd niet wordt gebruikt (kinderen!).


tips: kalkaanslag verwijderen natuursteen
kalkaanslag verwijderen natuursteen
Natuursteen in uw badkamer of keuken? Erg mooi maar een Calconditioner is dan een must want natuursteen reinigen kan het natuursteen beschadigen. Veel soorten natuursteen zijn kalkhoudend, die kalk wilt u niet oplossen dus alles wat zuur is (azijn) mag niet worden gebruikt. Wilt u weten of uw natuursteen kalkhoudend is? Laat dan een druppeltje azijn vallen op een onzichtbaar plekje. Gaat dit schuimen dan zit er kalk in uw natuursteen. Zit er inmiddels kalkaanslag op uw natuursteen gebruik dan om op zeker te spelen HG natuursteen cement- & kalksluier verwijderaar. Dat is zuurvrij en verwijdert daarom veilig de aanslag. Maar voorkomen met een CalConditioner waterontharder is natuurlijk altijd beter.