Waterontharder plaatsen

Deel via whatsapp
Deel via facebook

Zelf monteren zonder gereedschap

Zelf plaatsen is uiterst simpel. De waterleiding wordt niet onderbroken en daarom kun je dat makkelijk zelf doen. Er is geen gereedschap nodig en ook geen bijzondere handigheid of kennis. Iedere verpakking bevat alles wat nodig is om de CalConditioner te plaatsen.
Bekijk de montagefilm hieronder, of download hier de montagehandleiding. Deze handleiding is in 4 talen, Nederlands, Engels, Frans en Duits.
De beste plaats is op de hoofdleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan en/of watermeter. Dan weet je zeker dat al het water wordt behandeld. De CalConditioner mag horizontaal, verticaal en links en rechts van een hoek worden gemonteerd. Belangrijk is alleen dat de spoelen netjes worden gewikkeld op een recht stukje leiding. U kunt eventueel een stuk recht maken door er eerst een kokertje van karton of plastic omheen te maken, waar de spoel dan weer overheen komt.

Met een kokertje

Soms is er geen glad stukje leiding te vinden dat groot genoeg is voor de spoel. Vanwege een bocht of omdat de moeren van koppelingen te dicht bij elkaar zitten. Om dat op te lossen kun je werken met een kokertje. Dat kokertje kun je maken van een opengeknipt wc-rolletje of een opengeknipt waterflesje. Vouw een stuk van ongeveer 7cm rond de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen zodat er toch een mooie gladde spoel ontstaat.