De beste waterontharder voor de industrie

CalConditioner versnelt het productieproces en reduceert onderhoud

Heeft u een bedrijf in de industrie? Met CalConditioner waterontharder Industrie heeft u minder last van kalkafzetting en voorkomt u problemen door kalkaanslag. Daardoor is er minder stilstand nodig voor onderhoud en versnelt u direct uw productieproces.

CalConditioner waterontharder bij gebruik van koelwater

Is het gebruik van koelwater onmisbaar in uw productieproces? Dan zorgt de constante warmte vaak voor kalkproblemen. Door gebruik van hard water in combinatie met opwarming ontstaat kalkaanslag. Zaken kunnen verstopt raken door een dikke laag kalk en apparaten lopen niet soepel meer. Kalkaanslag beïnvloedt bijvoorbeeld direct de werking van een warmtewisselaar. Het gevolg is onvoldoende koeling en dat zorgt voor een vertraging van het productieproces of het in gevaar komen van kwaliteitseisen. Zeer regelmatig onderhoud is dan nodig en dat betekent een directe reductie van uw productietijd. CalConditioner waterontharder Industrie biedt hiervoor de perfecte oplossing..

Overige toepassingen in de industrie

Ook bij fabrieken waar kunststof eindproducten verwerkt worden en waar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van filters is CalConditioner waterontharder Industrie een ideale oplossing. Ook op plekken waar installaties regelmatig gereinigd moeten worden of waar veel water wordt verbruikt krijgt u snel last van kalkaanslag. Het gebruik van waterontharder is dan ideaal.

Waar wordt CalConditioner gebruikt?

 • Papierfabrieken
 • Staalindustrie
 • Olie- en offshore industrie
 • Chemische industrie
 • Luchtzuivering
 • Waterzuivering bedrijven
 • Kunststof verwerkende bedrijven
 • Scheepvaart

Toepassingen van CalConditioner waterontharder

 • -Boilers
 • Heat exchanges
 • Koeltorens
 • Proceswaterleidingen
 • Sproei nozzles
 • Filtersystemen
 • Sensor vrijhouden

Waarom CalConditioner speciaal voor bedrijven en industrie

CalConditioner voor industrieel gebruik verschilt qua werking niet van de waterontharder voor huishoudelijk gebruik. Uiteraard gaat het in de industrie echter vaak om grotere hoeveelheden water, maar ook de omstandigheden zijn anders. Zo is het in de industrie vaak vochtig en heet en komen kabels in aanraking met olie en dergelijke. Daarom zijn de behuizingen van CalConditioner Industrie veel sterker en zijn de voedingen professioneel en ingebouwd. Bovendien zijn de kabels die om de leidingen worden gewikkeld van een kwaliteit die in ook in extreme omstandigheden volgens specificatie blijven werken.

De verschillende soorten CalConditioner waterontharder Industrie


CalConditioner voor stoomcabine/wasstraat

De CalConditioner waterontharder CC1500-HT is gelijk aan de CC1500 voor woonhuizen maar heeft hittebestendige spoelen. Deze CalConditioner is ontworpen voor montage op (bijvoorbeeld) stoom- en/of koelleidingen. De CC1500-HT wordt meestal professioneel gebruikt om kalkaanslag te voorkomen in grote warmwaterapparaten zoals industriële boilers, filters, vaatwassers en wasmachines. Deze CalConditioner waterontharder Industrie werkt optimaal voor leidingen met een doorsnede van 12 tot 25 mm.

Industriële markt en appartementen / meervoudige woonunits

CalConditioner is in deze toepassing gemaakt van het vormvaste ABS (veiligheidstype IP65). Daardoor is montage van deze uitvoering in vuile, vochtige en warme ruimten mogelijk. Deze CalConditioner waterontharder werkt met een gebruik tot maximaal 9000 liter per uur.

RC2000   Waterleidingen van 28 tot 42 mm
RC3000   Waterleidingen van 42 tot 80 mm
RC4000   Waterleidingen van 80 tot 135 mm

Wilt u meer weten over CalConditioner waterontharder Industrie?

Lees bij Informatie meer over de vele voordelen en legionella preventie.

CALCONDITIONER WATERONTHARDER INDUSTRIE KOPEN?
GA DIRECT NAAR ONZE INDUSTRIE WEBSHOP.


Zoekt u een waterontharders voor thuis? Klik dan hier.