Waterontharder test: resultaten van onderzoek

tips: kalkaanslag verwijderen douchekop

Amerikaanse woningen zijn bijna allemaal uitgerust met een waterontharder. De Water Quality Research Foundation heeft het effect laten onderzoeken. Volgens het Amerikaanse onderzoek kan als gevolg van hard water de efficiency van gas- of elektrische boilers met wel 48% teruglopen. Boilers die voorzien werden van onthard water behielden hun oorspronkelijke prestatievermogen.

Waterontharder test

Voor geisers en cv-installaties met warmwatervoorziening gelden soortgelijke uitkomsten. In het onderzoek raakten sommige apparaten al na anderhalf jaar compleet verstopt door kalkaanslag. Onthard water bleek tot tientallen procenten energiekosten te besparen, vergeleken met hard water.

In Nederland blijkt de grootste ergernis over kalkaanslag te gaan over kringen en korsten op sanitair, verstopte douchekoppen, vlekkerige douchewanden, aangekoekte waterkokers en verstopte koffiemachines.

Het onderzoek van het Battle Institute laat zien dat douchekoppen in anderhalf jaar 75% van hun ‘straalkracht’ kunnen verliezen bij hard water. Apparatuur waarvoor onthard water werd gebruikt, bleef schoon en verloor geen vermogen. Wasmachines en vaatwassers die hard water kregen, moesten al na dertig dagen ontdaan worden van kalkaanslag. Kijk hier voor een waterontharder.

De Water Quality Research Foundation is een non-profit organisatie die voorlichting geeft over wateronderwerpen en die vakmensen traint en certificeert. Zij hebben deze waterontharder test uitgevoerd.

Waterontharder test: Energie besparen

Een van de allerbeste manieren om in het huishouden energie te besparen is een waterontharder installeren. Dat is de uitkomst van een uitvoerig onderzoek door het onafhankelijke Amerikaanse onderzoeksbureau Batelle Institute. In boilers en geisers kan de besparing tot bijna 50% oplopen. Alle onderzochte apparatuur, van douchekoppen tot vaatwassers, bleef als fabrieksnieuw functioneren op zacht water. U bespaart niet alleen op energiekosten maar ook op reparaties.

Een CalConditioner verdient zichzelf snel terug

Leidingwater, ook in Nederland, bevat calcium en magnesium dat neerslaat in leidingen, kranen en apparatuur, zoals cv-ketels en wasmachines. Deze ‘kalkaanslag’ vermindert de levensduur en prestaties van apparatuur. Bovendien gaat er steeds meer energie verloren door de kalkaanslag. In de Verenigde Staten is het heel gewoon dat een huishouden waterontharder plaatst. Waterontharders worden nu ook snel populair in Nederland.

Waterontharders van CalConditioner zijn gebaseerd op het principe van inductie van elektromagnetische signalen (fysisch anti-kalk apparaat). Deze signalen worden via twee korte inductiekabels op het water overgebracht. Door die inductie verandert de elektromagnetische lading van de kalkdeeltjes waardoor ze in het water blijven zweven en er geen kalkafzetting is. De CalConditioner gebruikt een speciaal hiervoor ontworpen multi-wave techniek waardoor de werking altijd optimaal is, hoe snel het water ook door de leiding stroomt. CalConditioner waterontharders zijn hier te koop.

Onze waterontharders zijn op deze website te koop maar ook te koop bij bol.com