Is leidingwater met kalk gezond om te drinken?

tip: kalkaanslag verwijderen douchekop van douchekop met waterontharder

Kalk in drinkwater en uw gezondheid
Hard water is niet schadelijk voor de gezondheid. Hard water bevat meer calcium en andere mineralen dan zacht water, gezond voor de mens maar niet voor uw kostbare apparatuur. Omdat kalkaanslag zo slecht is voor uw apparatuur en voor uw energierekening wilt u de kalk (calcium mineralen) in het water wel onschadelijk maken. Water met alle mineralen er nog in is veel gezonder dan gefilterd water. Mensen die gefilterd water drinken kunnen belangrijke mineralen tekort komen. Een tekort aan bijvoorbeeld magnesium veroorzaakt osteoporose en diabetes, door een gebrek aan andere mineralen kunnen er hart en vaatziekten ontstaan. Niet elke waterontharder is gezond. Onze CalConditioner heeft geen bijwerkingen en kent dus ook geen gezondheidsrisico. Kalk verwijderen met bijvoorbeeld een ionenwisselaar heeft wel gezondheidsrisico's. Een ionenwisselaar zet calcium-ionen om in natrium-ionen. Natrium is gevaarlijk voor mensen met hoge bloeddruk en nierfalen. Klik hier om meer te lezen over de verschillende manieren waarop waterontharders werken.

Gezonde waterontharder

Een tekort aan mineralen is dus slecht voor de gezondheid. Hoewel we ook veel mineralen door ons voedsel binnen krijgen zijn mineralen uit leidingwater onmisbaar voor onze gezondheid. Het water volledig filteren is dus onverstandig, zeker omdat er steeds minder mineralen in onze voeding zitten. Een CalConditioner waterontharder filtert uw water niet maar verandert de lading van de kalkdeeltjes (niet de structuur of samenstelling) waardoor ze in het water blijven zweven en er geen kalkafzetting is. Met een CalConditioner blijft uw water gezond. Een CalConditioner waterontharder verandert de samenstelling van het water niet. CalConditioners zijn hier te koop.

Kalk of calciumwaterstofcarbonaat

Kalk in drinkwater heet eigenlijk calciumwaterstofcarbonaat. Kalk is dus eigenlijk een foute benaming. In Nederland en Belgiƫ hebben we leidingwater van hoge kwaliteit. Ons leidingwater is prima drinkwater. Sterker nog, de kwaliteitseisen die aan ons drinkwater worden gesteld zijn strenger dan de eisen voor mineraalwater.

Wat is beter, leidingwater of mineraalwater?

Fabrikanten van mineraalwater laten ons graag geloven dat de gekochte flesjes vele malen gezonder zijn dan water uit de kraan. De reden hiervoor is dat flessenwater ongeveer 200 keer duurder is dan leidingwater, er wordt dus goed aan mineraalwater verdiend. Voor de prijs van 1 liter water in een fles kunt u thuis ruim 200 flessen vullen. In flessenwater zitten vaak meer mineralen dan goed voor u is met diarree tot gevolg (tenzij u een gebrek aan mineralen hebt).

De Calconditioner waterontharder

De Calconditioner haalt kalk en mineralen niet uit het water maar zorgt alleen dat deze niet in de leidingen en apparaten blijven plakken. Er zijn ook filtersystemen in de handel die kalk en mineralen wel uit het water filteren. (Klik hier voor meer informatie over filtersystemen)
Hoewel er een goede reden kan zijn om dit te doen (sommige huidziekten hebben daar baat bij) is het voor uw gezondheid beter om drinkwater niet te filteren.

Onze waterontharders zijn op deze website te koop maar ook te koop bij bol.com