Meteen naar de inhoud

Combiketel ontkalken

Hard water veroorzaakt kalkafzetting op de warmtewisselaar van van iedere cv- of combi-ketel. Kalkaanslag geleidt warmte ongeveer 400 keer minder goed dan koper. Hierdoor ontstaat een blokkade voor de warmtestroom. Het water wordt minder warm en het duurt langer voordat het water op temperatuur komt. Die extra tijd dat de ketel hierdoor staat te stoken kan zomaar oplopen tot 25%. Als je dat kunt voorkomen is dat een forse bezuiniging op energie.

Kalkaanslag veroorzaakt verstoppingen in de warmtewisselaar van uw ketel. Hoewel de combiketel nog steeds werkt, is het rendement veel lager dan voorheen. Nu moet de ketel langer en harder stoken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. En laten we eerlijk zijn, dat je drinkwater daar doorheen loopt is ook geen fris idee. Vaak zien mensen de kalkaanslag op de kraan en douchekop en denken dat dit het enige probleem is dat wordt veroorzaakt door hard water, maar het probleem zit dus vooral in de leidingen en apparaten.

Ter verduidelijking:Een gezin van vier personen gebruikt al snel zo’n 1600 m3 gas per jaar. Bij een gasprijs van 0,89 euro (inclusief belasting en transport) komt dat neer op 1424 euro. Bij een rendementsverbetering van 25% bespaar je dus 356 euro per jaar, alleen al op gas.

De CalConditioner voorkomt kalkaanslag en gaat bestaande kalkaanslag laag voor laag verwijderen uit apparaten die je al een tijd gebruikt. Het is dus nooit te laat om er mee te beginnen! Na zes maanden tot twee jaar zijn alle apparaten, warmtewisselaars en leidingen gegarandeerd schoon. De CalConditioner waterontharder is bovendien een goede investering die zichzelf snel terugverdient. Je bespaart tot 50% op schoonmaakmiddelen, tot 30% op energie en je voorkomt dure reparaties. Deze besparing kan voor een gemiddeld gezin oplopen tot honderden euro’s per jaar.

We streven allemaal naar een beter milieu. Maar als het kouder wordt gaan we veel meer energie gebruiken. CalConditioner helpt om apparaten zuiniger te maken met energie door de isolerende laag kalkaanslag te verwijderen. Water komt daardoor sneller op temperatuur en dat levert al snel een bezuiniging op van 30% op de energierekening. Goed voor het milieu en voor de huishoudportemonnee. En, ook niet onbelangrijk, lager energiegebruik = beter energielabel = hogere verkoopwaarde van een woning. Kijk in onze winkel, de aanschaf valt reuze mee.