Meteen naar de inhoud

Leidingwater, is dat gezond?

Leidingwater – gezond of niet?

Vraagt u zich af of leidingwater gezond is om te drinken? Wij geven u graag meer informatie over de verschillen tussen hard en zacht water uit uw leidingen en mineraalwater. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: leidingwater drinken is niet slecht voor uw gezondheid. Hoewel veel mensen denken dat hard water minder goed of mineraalwater juist beter is, is het dat zeker niet. Hard water bevat meer calcium en andere mineralen dan zacht water. Die zijn prima voor uw gezondheid, maar helaas hebben ze een negatief effect op uw kostbare apparatuur. Omdat ze zorgen voor kalkaanslag en zorgen voor een hoge energierekening willen veel mensen de kalk in hun water onschadelijk maken. Maar eigenlijk is water met alle (kalk)mineralen er in gezonder dan gefilterd water.

Ontkalken – slecht voor uw gezondheid?

Water met alle mineralen er nog in is veel gezonder dan gefilterd water. Mensen die gefilterd water drinken kunnen belangrijke mineralen tekort komen. Een tekort aan bijvoorbeeld magnesium veroorzaakt osteoporose en diabetes. Door een gebrek aan andere mineralen kunnen hart- en vaatziekten ontstaan. Een waterontharder verwijdert vaak gezonde mineralen uit uw water. Een ionenwisselaar bijvoorbeeld zet calcium-ionen om in natrium-ionen. Natrium is echter gevaarlijk voor mensen met een hoge bloeddruk en zorgt voor nierfalen. Daarom geeft het verwijderen van kalk uit uw water met een ionenwisselaar gezondheidsrisico’s. Calconditioner laat alle gezonde mineralen in uw water wél in tact en ontkalkt tóch uw apparaten.

Calconditioner – een gezonde waterontharder

Of uw leidingwater gezond is om te drinken hangt dus af van de methode die u gebruikt voor het ontharden van uw water. Een tekort aan mineralen is slecht voor de gezondheid. Hoewel we ook veel mineralen door ons voedsel binnen krijgen zijn mineralen uit leidingwater onmisbaar voor onze gezondheid. Het water volledig filteren is dus onverstandig, zeker omdat er steeds minder mineralen in onze voeding zitten. Een Calconditioner waterontharder filtert uw water niet, maar verandert de lading van de kalkdeeltjes waardoor ze in het water blijven zweven en er geen kalkafzetting ontstaat in uw apparaten. Een Calconditioner waterontharder verandert de samenstelling van het water niet. Met een Calconditioner blijft uw water daarom gezond. Het veranderen van de elektrische lading is bovendien een natuurlijk proces en daarom goed voor uw gezondheid en het milieu.

Is kalk in uw leidingwater gezond?

Zoals we al besproken hebben is kalk in uw leidingwater goed voor uw gezondheid. Helaas zorgt die kalk wel voor kalkaanslag op uw apparaten. Daarom is de Calconditioner zo’n succes. Die laat de gezonde kalk mineralen in uw water intact én zorgt er voor dat die kalkdeeltjes zich niet hechten aan uw apparatuur zodat kalkaanslag wordt voorkomen. Overigens heet de kalk in uw drinkwater eigenlijk calciumwaterstofcarbonaat. Kalk is dus eigenlijk een foute benaming.

Wat is beter, leidingwater of mineraalwater?

In Nederland en België ontvangen we leidingwater van een hoge kwaliteit. Ons leidingwater is prima drinkwater. Sterker nog, de kwaliteitseisen die aan ons drinkwater worden gesteld zijn strenger dan de eisen voor mineraalwater. Fabrikanten van mineraalwater laten ons graag geloven dat de verkochte flesjes vele malen gezonder zijn dan water uit de kraan. De reden hiervoor is dat flessenwater ongeveer tweehonderd keer duurder is dan leidingwater. Aan mineraalwater wordt dus goed verdiend. Voor de prijs van één liter mineraalwater in een fles kunt u thuis ruim tweehonderd flessen vullen. In mineraalwater zitten overigens vaak meer mineralen dan goed voor u is. Vaak heeft dat diarree tot gevolg (tenzij u een gebrek aan mineralen heeft).

Calconditioner waterontharder

De Calconditioner haalt kalk en andere mineralen niet uit het water maar zorgt er voor dat deze niet in uw leidingen en apparaten blijven plakken. Er zijn ook filtersystemen in de handel die kalk en mineralen wel uit het water filteren. Hoewel er een goede reden kan zijn om deze filtersystemen te gebruiken (sommige huidziekten hebben daar baat bij) is het voor uw gezondheid beter om uw drinkwater niet te filteren.

Wilt u meer weten over de Calconditioner waterontharder? Bekijk snel onze blogs of lees meer over de vele voordelen.

Onze waterontharders zijn in onze webshop te koop maar ook bij bol.com