Ga naar de inhoud

Waterontharder zelf plaatsen

Eenvoudig zelf installeren

Er is geen gereedschap, bijzondere handigheid of kennis nodig. Alles wat nodig is om het apparaat te installeren, wordt meegeleverd in de verpakking.

De Calconditioner wordt op de leiding geplaatst zonder dat er leidingen hoeven te worden doorgezaagd. De spoelen worden om de leiding heen gewikkeld. Bovendien wordt alles is voor het plaatsen meegeleverd.

Terug naar Calconditioner CC750

Terug naar Calconditioner CC1500

Terug naar Calconditioner CC2500

De beste plaats is op de hoofdleiding, dat is de leiding met de hoofdkraan en/of watermeter. Dan weet je zeker dat al het water wordt behandeld. De Calconditioner mag horizontaal, verticaal en links en rechts van een hoek worden gemonteerd. Belangrijk is alleen dat de spoelen netjes worden gewikkeld op een recht stukje leiding. Soms is er geen glad stukje leiding te vinden dat groot genoeg is voor de spoel. Bijvoorbeeld vanwege een bocht of omdat de moeren van koppelingen te dicht bij elkaar zitten. Om dat op te lossen kun je werken met een kokertje.

Dat kokertje kun je maken van een opengeknipt wc-rolletje of een opengeknipt plastic flesje. Vouw een stuk van ongeveer 7cm rond de koppelingen en wikkel daar de spoel omheen zodat er toch een mooie gladde spoel ontstaat.

Handleiding nodig?

Download hier de Nederlandse montagehandleiding of klik hier voor de handleiding in overige talen.