Ga naar de inhoud

Waterontharder bespaart energie

Energie besparen? Calconditioner levert meer op dan u denkt!

Wilt u graag meer energie besparen? Een goed idee! Energiebesparing is slim. Niet alleen voor uw eigen portemonnee, maar ook voor het milieu kunt u veel doen als u energiezuinig leeft. Energie besparen betekent niet alleen energieverspilling tegengaan door bijvoorbeeld uw lichten uit te doen als u niet langer in een ruimte bent. Besparen van energie doet u vooral door het kalk in uw leidingwater niet langer de kans te geven zich af te zetten op de verwarmingselementen van uw apparaten. Door een waterontharder te gebruiken vermindert het energieverbruik in uw woning of bedrijf namelijk drastisch. Wist u dat slechts twee millimeter kalkafzetting op een warmte-element al zorgt voor 20% extra energieverbruik? Als u nagaat hoeveel apparaten in uw woning een verwarmingselement hebben begrijpt u direct hoeveel energie u per jaar kunt besparen. Dat komt voor een gemiddeld gezin neer op honderden euro’s per jaar besparing op de energierekening.

Energieverlies in warmwaterapparatuur

Heeft u een wasmachine, vaatwasser, boiler, geiser, cv-ketel of bijvoorbeeld een waterkoker in huis en gebruikt u die regelmatig? Dan is de kans groot dat u zonder goede ontkalker al snel een hoog energieverbruik heeft. De kalklaag die ontstaat op de verwarmingselementen van uw apparaten werkt namelijk als een isolatiedeken. Daardoor functioneert het element minder goed en wordt minder snel warmte afgegeven aan het te verwarmen water. Omdat het langer duurt voor uw apparaat verwarmd is, is die extra tijd verwarmen puur energieverlies. En daar betaalt u flink voor, want vergis u niet: dat energieverbruik kan flink oplopen.

Calconditioner werkt direct

Wilt u echt besparen op uw maandelijkse of jaarlijkse energierekening? Dan is het verstandig te kiezen voor een waterontharder. Uit onderzoek van het Amerikaanse Batelle instituut in opdracht van de Water Quality Research Foundation blijkt namelijk dat een waterontharder een energiebesparing kan opleveren tot maar liefst 50%. Uit het onderzoek blijkt dat elk apparaat, van douchekop tot vaatwasser, als fabrieksnieuw blijft functioneren als u een waterontharder gebruikt. Maar er zijn veel meer voordelen aan een waterontharder dan alleen energie besparen. Vooral bij de Calconditioner, want die werkt nét even anders dan een gewone ontkalker en dat maakt in resultaat een groot verschil.

De vele voordelen van Calconditioner waterontharder
 • kalkaanslag wordt voorkomen én verwijderd
 • besparing op energiekosten
 • goed voor het milieu
 • langere levensduur van uw apparaten
 • voorkomt reparaties
 • goed functionerende apparaten
 • geen zorgen meer over kalkaanslag in uw apparaten
 • geen droge huid meer na het douchen
 • witter en soepeler wasgoed
 • een schonere keuken en badkamer
 • minder wasmiddel nodig
 • meer water door uw douchekop
 • goed functionerende apparaten
Calconditioner, niet zomaar een waterontharder

Calconditioner waterontharder is anders dan andere waterontharders. Waar de meeste waterontharders kalk uit uw drinkwater verwijderen verandert Calconditioner de lading van de kalkdeeltjes in het water, geheel volgens een natuurlijk en gezond proces. Door het veranderen van die lading blijven kalkdeeltjes niet langer plakken aan uw leidingen of aan de verwarmingselementen van uw apparaten. Daardoor bespaart u veel energie. Het mooie van Calconditioner is dat niet alleen nieuwe kalkdeeltjes een andere lading krijgen, maar ook de bestaande kalkdeeltjes die zich al eerder aan uw waterleidingen en verwarmingselementen hebben vastgehecht. Dat betekent dat ook reeds bestaande aanslag zal verdwijnen en daarmee worden al uw apparaten weer als nieuw. Bovendien blijven door dit proces de gezonde calcium en magnesium mineralen in uw water behouden, in tegenstelling tot andere waterontharders. En dat is veel beter voor uw gezondheid.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze waterontharders? Kijk bij Woonhuis of Industrie voor meer informatie, of lees meer over de vele voordelen.