Energie besparen is geld sparen

tips: kalkaanslag verwijderen douchekop

Energie besparen is een "hot topic" dat iedereen bezighoudt. Dit onderwerp laat niemand koud en de wil om energiezuinig te leven en zo het milieu en de portemonnee te sparen is groter dan ooit. Het wordt zelfs letterlijk een "heet" onderwerp als het gaat over het opwarmen van water. Wist u dat slechts 2 millimeter kalkafzetting op een warmte-element al zorgt voor 20% extra energieverbruik? De strijd tegen kalk is dus ook een strijd tegen energieverspilling en schadelijke milieueffecten.

Energie besparen - boiler - geiser
Warmwaterapparaten zoals bijvoorbeeld boilers, geisers en wasmachines zijn de energie slurpertjes in een huishouden. Kalkaanslag zet zich in al deze apparaten af op het verwarmingselement, net zoals in uw waterkoker. De laag kalkaanslag werkt als een isolatiedeken en zorgt er voor dat het warm maken van water langer duurt. Die extra tijd dat er gestookt wordt is puur energie-verlies. Afhankelijk van de hoeveelheid kalk kan dit rendementsverlies oplopen tot 50%. De installatie van een waterontharder zoals de CalConditioner is een van de beste manieren om in een huishouding energie te besparen. In boilers en geisers kan die besparing tot 50% oplopen. Dat blijkt uit een uitvoerig onderzoek van het Amerikaanse Batelle Institute. De Amerikaanse studie is gedaan in opdracht van de Water Quality Research Foundation. Elk onderzocht apparaat, van douchekop tot vaatwasser, bleef als fabrieksnieuw functioneren met een waterontharder. Begin morgen met besparen, koop hier uw CalConditioner waterontharder.

Energie besparen met de CalConditioner

Energielabel
Voor geisers en cv-installaties met warmwatervoorziening geldt hetzelfde, net als voor vaatwassers, wasmachines, boilers en waterkokers. In het Amerikaanse onderzoek raakten sommige apparaten al na anderhalf jaar compleet verstopt door kalkaanslag. Kalkaanslag isoleert, daardoor stagneert de warmteafgifte en dat kost veel meer energie. Het oplopende energieverbruik noemt men rendementsverlies. In onderstaande tabel ziet u hoe snel het energieverbruik toeneemt.

Kalkafzetting in mm

0,4 0,8 1,6 3,2 4,8 6,4 9,6 12,7 16 19

Rendementsverlies

4% 7% 11% 18% 27% 38% 48% 60% 74% 90%


Een gezin van 4 personen gebruikt snel 2000 m3 gas per jaar.
Bij een gasprijs van 0,58 euro (incl belasting en transport), goed voor 1160 euro.
Bij de rendementsverbetering van 30% bespaart u dus 348 euro per jaar alleen al op gas. Ook u kunt veel besparen met een CalConditioner waterontharder. Klik hier voor de webshop.