Ga naar de inhoud

Waterontharder voor woonhuis

Waterontharder voor thuis

Heeft u al een tijd last van kalkaanslag en zoekt u een uitstekende waterontharder voor thuis? Met Calconditioner waterontharder bent u in één klap verlost van de nadelen van hard water. Door een unieke werking blijven de gezonde calcium mineralen in uw water behouden maar wordt uw water toch zacht. Dat betekent dat u verlost bent van vervelende kalkaanslag en alle gevolgen van dien.

Hoe werkt Calconditioner?

Met Calconditioner worden de gezonde calcium mineralen uit uw water niet verwijderd, maar krijgen ze een andere lading. Daardoor hechten ze zich niet meer aan hun omgeving en dat betekent dat kalkaanslag in uw leidingen en op uw douchewanden, aanrecht en kranen voorgoed verleden tijd is. Calconditioner bevestigt u binnen vijf minuten heel eenvoudig op uw waterleiding. Alle bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, u heeft geen bijzonder gereedschap nodig.

De voordelen van Calconditioner waterontharder voor thuis

Calconditioner voorkomt niet alleen kalkaanslag, maar verwijdert ook bestaande aanslag in uw leidingen. Daardoor krijgt u een schone waterleiding én hebben uw apparaten een veel langere levensduur. Bovendien krijgt u door Calconditioner waterontharder heerlijk zacht water en dat is prettig voor uw huid, uw haren én uw wasgoed. Het verbruik van Calconditioner is met twee euro per jaar te verwaarlozen. U voorkomt echter wel een hoog energieverbruik, reparaties en verstoppingen.

Calconditioner voor thuis

Met Calconditioner bespaart tot 30% op energie, tot 50% op was- en schoonmaakmiddelen en tot 70% op reparaties. Calconditioner bestaat in diverse uitvoeringen. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van de samenstelling van uw huishouden en de oppervlakte van uw woning.

  • CC 750                     
    Apparaten of éénpersoonshuishoudens, 750 liter p/u*
  • CC 1500                   
    Eéngezinswoningen, 1500 liter p/u*
  • CC 2500                    
    Grotere woning of appartementencomplex, 2500 liter p/u*

* Een volledig open gedraaide kraan levert ongeveer 10 liter water per minuut, dat is 600 liter per uur.

De vele nadelen van kalkaanslag

Kalkaanslag in uw leidingen en apparaten en op uw aanrecht, douchewand, wasbakken en kranen is natuurlijk niet mooi om te zien. Maar wist u dat hard water ook nog andere gevolgen kan hebben? Kalkaanslag is een ideale leefomgeving voor bacteriën. Niet fris in uw keuken of badkamer, maar het kan nog erger: als u uw leidingen een tijd niet gebruikt kunt u last krijgen van Legionella. Natuurlijk vermindert kalkaanslag daarnaast ook de levensduur van uw apparaten en verbruikt u meer energie.

Waarom werkt Calconditioner beter dan andere waterontharders

De meeste waterontharders verwijderen kalk volledig uit uw drinkwater of zetten calcium om in natrium. Dat zijn niet altijd even goede oplossingen. Als u bijvoorbeeld alle calcium uit uw water verwijdert bent u ook de gezonde mineralen kwijt en dat kan gevolgen hebben voor uw gezondheid. Daarnaast kunt u zonder calcium in uw water zeepresten lastig afspoelen omdat zeepresten zich normaal gesproken aan calcium hechten. Het gevolg is dat de zeepresten zich aan uw huid, wasbak of douchebak gaan hechten en niet meer in het afvoerputje verdwijnen. Ook als een waterontharder zoals een ionenwisselaar calcium omzet in natrium is dat niet bevorderlijk voor uw gezondheid, zeker niet als u last heeft van een hoge bloeddruk en nierfalen. Bovendien is natriumhoudend water erg slecht voor de planten in uw huis en de planten en grond in uw tuin, als u die heeft.

Bekijk onze webshop